Ce sa faci daca micutul pentru care esti bona se imbolnaveste

In cel mai bun caz, parintii vor amana iesirea in oras atunci cand copilul se imbolnaveste. Cu toate acestea, exista situatii in care plecarea lor nu va putea fi evitata si tu, ca bona, nu te vei simti pregatita pentru a face fata unei astfel de situatii. Mai mult, starea copilului se poate inrautati alarmant dupa plecarea parintilor si este vital sa stii cum sa faci fata situatiilor de acest fel.

 Daca nu stii motivul pentru care copilul se simte rau, trebuie neaparat sa contactezi parintii. Poate fi orice, de la febra pana la o iritatie ciudata. Parintii sunt cei care cunosc situatia medicala a copilului cel mai bine si trebuie instiintati. Asta va usura si situatia ta, pentru ca nu ai de unde sa stii cum vor reactiona daca ajung acasa asteptandu-se ca totul sa fie in regula si gasesc copilul bolnav.

 In cazul febrei, aceasta este foarte intalnita la copiii de pana la 5 ani. Intrebati parintii daca asta se intampla des si unde gasesti medicamentele sau ce trebuie sa faci (multi parinti prefera sa le dea copiilor cat mai putine medicamente si sa le suplimenteze dieta cu fructe si vitamine). Este important ca temperatura sa scada cat mai repede posibil pentru a evita complicatiile, pentru a nu intra in convulsii. Daca se ajunge aici, asezati copilul pe o parte si lasati convulsiile sa treaca, insa nu il scapati din ochi in acest timp. De asemenea sfatuiti parintii sa mearga la medic cat mai repede posibil. Daca nu a mai avut niciodata convulsii, sunati de urgenta la 112.

Un alt simptom des intalnit la copii este durerea de stomac. Fie ca este din cauza emotiilor, sau cauzata de alimentatie, multi dintre ei nu se plang si nu spun nimic. Fii atenta daca isi schimba starea de spirit sau daca este tacut. In cazul in care se ajunge la voma, diaree sau febra urmata de transpiratie excesiva, faceti o baie calda copilului si dati-i multa apa pentru a inlocui lichidele pierdute. Evitati laptele sau sucurile. Prioritatea trebuie sa fie bunastarea copilului, si mai apoi ordinea si curatenia in casa. Regula generala atunci cand esti bona este sa fii calma si sa rezolvi doar problemele a caror cauza o cunosti. Pentru celelalte, intrebati parintii care este solutia si niciodata nu faceti presupuneri.

Daca doriti sa folositi acest articol pe site-ul sau blogul dumneavoastra, va rugam sa copiati acest paragraf cu datele noastre de contact (inclusiv link) pentru a recunoaste contributia.

Antoanette Services.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s